King Solomon Afbeelding King Solomon
King Solomon ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

King Solomon

***

Ontdek nu de vele gezichten van Israel met deze prachtige rondreis. Mooie architectuur, indrukwekkende gebouwen en natuurlijk een traditionele souk, het hart van het lokale leven in een netwerk van smalle straatjes. Dit is het wereldje wat u gaat ontdekken.. Nu te boeken bij Vakantiestunt.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1 Amsterdam-Tel Aviv

U vliegt vanaf Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst op de luchthaven van Tel Aviv wordt u door de vertegenwoordiger van onze lokale agent in de aankomsthal opgewacht. Aansluitend transfer (ca. 15 km) naar het hotel in Tel Aviv voor overnachting.

U overnacht in Kib.Guesth. Shefayim

Ligging

Nabij het strand en ca. 20 kilometer ten noorden van Tel Aviv.

Faciliteiten: Restaurant, bar, zwembad en tennisbaan.

Dag 2 Tel Aviv-Jaffa-Caesarea-Haifa-Akko-Tiberias (ca. 170 km)

De dag begint met een stadstour door `s werelds oudste havenstad Jaffa en Tel Aviv. Het stadje Jaffa is gelegen naast Tel Aviv, waar het onderdeel van uit maakt. Jaffa is in de loop der jaren grondig gerestaureerd. In de stad vindt u veel kunstgalerieen, musea, theaters, winkeltjes en horecagelegenheden. Het is een echte trekpleister voor nationaal en internationaal toerisme. Tel Aviv betekent letterlijk 'Lenteheuvel'. De stad telt samen met de omliggende gemeenten meer dan een miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Israel. Het is het economisch en cultureel centrum van het land. In de loop der jaren is Tel Aviv uitgegroeid tot een metropool met vele winkels, uitstekende restaurants, bars, terrassen en een bruisend uitgaansleven. Een heerlijke stad met een Europees-orientaalse sfeer, met als kloppend hart de Dizengoff boulevard. En langs de kust een gezellige wandelpromenade met een kilometers lang, geweldig zandstrand. Dan naar Caesarea. Deze Romeinse stad ligt aan zee en ongeveer 40 kilometer ten noorden van Tel Aviv. Dit is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Israel. Slechts een klein deel van de oude stad is tot nu toe opgegraven. Hoewel er geen imposante ruines zijn, is het zeker een bezoek waard. U ziet de restanten van het Romeinse theater, het imposante aquaduct en de hippodroom. Vervolgens rijden we naar Haifa. Hier maken we een stadstour. Haifa is de op twee na grootste stad van het land en telt bijna 300.000 inwoners. Een prachtige havenstad, schitterend gelegen aan de Middellandse Zee, tegen de helling van de Karmel. In 1849 vestigden zich er een groep joodse immigranten. Vanaf die tijd groeide Haifa uit tot het centrum van de Israelische export. De stad bestaat eigenlijk uit drie delen. Aan zee ligt het oude centrum en de haven en op 75 meter hoogte ligt Hadar Ha'Carmel, de wijk met huizen, kantoren en winkelcentra. Het mooiste deel van de stad ligt op 275 meter hoogte, Mercaz Ha'Carmel, met luxe woonwijken en hotels. Vanaf dit deel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Tijdens de tour komt u onder andere langs de Perzische Tuinen met daarin de schitterend witte Bahai tempel met gouden koepel. We rijden verder langs de kust naar Akko, een van de oudste steden ter wereld. Deze kruisvaarderstad werd in 1291 verwoest. Pas in de achttiende eeuw werd Akko weer opgebouwd, bovenop de resten van de oude stad uit de dertiende eeuw. Het doolhof aan ondergrondse gangen - zo'n 8 meter onder het huidige straatniveau gelegen - bood ooit onderdak aan duizenden kruisridders en inwoners. Een deel hiervan is opgegraven en te bezichtigen. De verdedigingswallen zijn kopieen van de oorspronkelijke kruisvaardermuren, waarvan nog delen te zien zijn. Vanuit Akko rijden we verder naar Tiberias, dat op de oevers van het Meer van Tiberias ligt. Overnachting in Tiberias.

U overnacht in: Astoria

Ligging

In het historische deel van het centrum van Tiberias

Faciliteiten

Restaurant, bar, zwembad (szomers)

Dag 3 Tiberias-Capernaum-Tabgha-Yardenit-Tiberias (ca. 100 km)

Vandaag een interessante tocht rondom en over het Meer van Tiberias. We beginnen met een bezoek aan het nationale park Hammat Tiberias, een nationaal park met mineraal bronnen en een synagoge met een mozaiekvloer uit de vierde eeuw. Iets verderop bij de monding van de Jordaan, ziet u de beroemde doop plaats waar Johannes de Doper Jezus doopte. We rijden verder via Tabgha. Deze plaats staat vooral bekend om het Bijbelse verhaal over Jezus die broden en vissen vermenigvuldigde om vijfduizend mensen te voeden. Nabij Tabgha ligt ook de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede heeft uitgesproken. Vanaf hier heeft u ook een schitterend uitzicht over het Meer van Tiberias. Verder naar het oude vissersplaatsje Capernaum, een betekenisvolle stad in de tijd van Jezus en de eeuwen daarna. Archeologen hebben er de resten van een synagoge opgegraven, welke dateert uit de vierde eeuw na Chr. en zich kenmerkt door mooi versierde zuilen en muren. De fundamenten van de synagoge zijn nog steeds te zien en zeker bezienswaardig in Capernaum. Zittend op de stenen banken van de oude synagoge zult u er aan worden herinnerd, dat Jezus op deze plek predikte. Dan maken we een schitterende boottocht over het Meer van Tiberias. Overnachting in Tiberias.

U overnacht in: Astoria

Ligging

In het historische deel van het centrum van Tiberias

Faciliteiten

Restaurant, bar, zwembad (szomers)

Dag 4 Tiberias-Katzrin-Tel Bental-Banias-Safed-Tiberias (ca. 200 km)

Vandaag ontdekken we het noorden van Israel. Allereerst een bezoek aan Katzrin. In het authentieke dorpje Katzrin kunt u in het openluchtmuseum een synagoge en een compleet ingericht huis uit de tijd van de Talmud bezichtigen. Daarna rijden we verder naar Banias. Onderweg maken we een stop bij Tel Bental, een oude vulkaan krater. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Golanhoogte en Syrie. De Banias is een van de drie bronnen van de Jordaan. Vlakbij de schitterende waterval van de Banias ligt de oude tempel voor 'Pan' waar de Romeinse stad Caesarae Phillipi 2 jaar na Chr. werd opgericht. We vervolgen onze tocht door de Golanhoogte naar Safed. De 2000 jaar oude stad Safed is een van de vier heilige steden van de Joden en was een centrum van de Joodse mystiek. Vanwege de hoge ligging van deze stad heeft u een prachtig uitzicht op het Meer van Tiberias. De stad heeft schilderachtige steegjes, historische plekken en synagogen. Na bezoek aan Safed rijden we terug naar Tiberias voor overnachting.

U overnacht in: Astoria

Ligging

In het historische deel van het centrum van Tiberias

Faciliteiten

Restaurant, bar, zwembad (szomers)

Dag 5 Tiberias-Nazareth-Meggido-Beth Alfa-Beit Shean-Jerusalem (ca. 170 km)

Vanuit Tiberias rijden we naar Nazareth. De heuvelachtige stad met zijn steegjes en trappen ademt de sfeer van toen. Nazareth bestaat uit twee delen. In de oude stad - bewoond door christelijke en islamitische Palestijnen - vinden we de meeste bezienswaardigheden. Mooie architectuur, indrukwekkende gebouwen en natuurlijk een traditionele Souk, het hart van het lokale leven in een netwerk van smalle straatjes. In Nazareth bezoeken we de kerk van de Aankondiging. Een imposant gebouw met een grote koepel welke dominant boven de stad uit toornt. Op deze plek verscheen de aartsengel Gabriel en kondigde hij de geboorte van Jezus Christus aan. Via Megiddo vervolgen we onze reis naar Beth Alfa, waar we een synagoge uit de vijfde eeuw met een schitterende mozaiekvloer bezichtigen. Vervolgens naar de Romeinse stad Beit Shean, in de oudheid een van de belangrijkste steden van Palestina. Centraal gelegen, tussen vruchtbare gronden, vestigden zich hier duizenden jaren geleden onder andere Egyptenaren, Filistijnen, Joden, Romeinen en Arabieren. Nu is het een van de meest indrukwekkende opgravingsgebieden van het land. Met als meest interessante bezienswaardigheden, het uitstekend bewaard gebleven Romeinse amfitheater en Romeins theater. Tenslotte doorkruisen we de Jordaan vallei en zetten we koers naar Jeruzalem. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: New Shalom

Ligging

In een buitenwijk van Jeruzalem, vlakbij Yad Vashem en de Herzlberg, ca. 6 kilometer van het centrum.

Faciliteiten

Restaurant, bar, coffeeshop.

Dag 6 Jeruzalem, de nieuwe stad en Bethlehem

Jeruzalem is de hoofdstad van het land en het centrum van drie wereldgodsdiensten. Die van de joden, de christenen en de moslims. De stad herbergt honderden synagogen, kerken en moskeeen en wordt jaarlijks door meer dan een miljoen gelovigen vanuit de hele wereld bezocht. De moslims komen voor een bezoek aan de Rots koepel en de El-Aksamoskee. Voor de joden is de Klaagmuur het hoogtepunt. En voor de christenen is het de stad waar Jezus leefde, gekruisigd werd en uit zijn graf herrees. Vandaag alle tijd om het nieuwe deel van Jeruzalem te verkennen. We brengen een bezoek aan Yad Vashem, het indrukwekkende monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Yad Vashem is gelegen op de Heuvel der Herinnering (Har Hazikaron) en betekent letterlijk 'een gedenkteken en een naam'. Het herbergt een holocaust archief met miljoenen documenten, een onderzoekscentrum, een onderwijscentrum, een synagoge en een museum met werken van concentratiekamp gevangenen. Statig ontworpen elementen zoals de Herinneringszuil en de gedenkplaats voor de kinderen zullen u ongetwijfeld diep ontroeren. Vervolgens een bezoek aan het moderne Israelische museum Shrine of the Book. Hier zijn de bekende Dode Zee rollen te zien, de oudste bijbelteksten ter wereld. Daarna rijden we langs het nabijgelegen Israelische parlement, de Knesset. Tot slot een bezoek aan de geboorteplaats van Jezus, Bethlehem. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: New Shalom

Ligging

In een buitenwijk van Jeruzalem, vlakbij Yad Vashem en de Herzlberg, ca. 6 kilometer van het centrum.

Faciliteiten

Restaurant, bar, coffeeshop.

Dag 7 Jeruzalem

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U heeft alle tijd om Jeruzalem op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in New Shalom

Ligging

In een buitenwijk van Jeruzalem, vlakbij Yad Vashem en de Herzlberg, ca. 6 kilometer van het centrum.

Faciliteiten

Restaurant, bar, coffeeshop.

Dag 8 Jeruzalem

Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt een facultatieve excursie maken naar Massada en de Dode Zee (ca. 220 km). Tijdens deze excursie maakt u een schitterende tocht door het woestijnlandschap naar het indrukwekkende Massada. Deze imposante rotsvesting, bovenop een 400 meter hoog gelegen plateau, was door de joodse koning Herodes gekozen als wijkplaats. Hij liet er 30 jaar v.Chr. een vesting bouwen met prachtige paleizen. Rond 66 jaar na Chr., toen de eerste opstanden tegen de Romeinen uitbraken, werd de vesting door joodse opstandelingen (de Zeloten) ingenomen. De Romeinen veroverden de vesting weer terug, maar dat ging niet zonder forse tegenstand van de Zeloten. Drie jaar lang wisten ze de aanvallen van de Romeinen af te slaan. Een staaltje dapperheid waaraan vandaag de dag nog wordt herinnerd wanneer de soldaten de eed op de vlag moeten afleggen; deze eindigt met de woorden 'Massada zal nooit meer vallen'. Per kabelbaan gaat u omhoog. Vanuit de vesting heeft u een geweldig uitzicht over de Dode Zee. Tijdens een wandeling ziet u onder andere de opgravingen van de paleizen, de versterkte muur die wel 1400 meter lang is, de resten van de oudste synagoge ter wereld die door de Zeloten werd gebouwd en de badhuizen uit die tijd. Vervolgens naar de Dode Zee, 400 meter onder de zeespiegel gelegen en daarmee het laagste punt ter wereld. Het water bestaat voor circa 30% uit zout en dat is tien maal zoveel als in normaal zeewater. Het gevolg: u kunt erop drijven zonder kopje onder te gaan. Vergeet dus niet uw badkleding mee te nemen. Aan de oevers van de Dode Zee vinden we geneeskrachtige warmwaterbronnen en zwavelbronnen. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: New Shalom

Ligging

In een buitenwijk van Jeruzalem, vlakbij Yad Vashem en de Herzlberg, ca. 6 kilometer van het centrum.

Faciliteiten: Restaurant, bar, coffeeshop.

Dag 9 Jeruzalem, de oude stad

Vandaag maakt u kennis met het oude gedeelte van Jeruzalem. U bezoekt de Olijfberg waar u een fantastisch uitzicht heeft over de hele stad. Aan de voet van de Olijfberg ligt de Hof van Gethsemane, waar Jezus bad in de nacht waarin hij werd verraden en gearresteerd. In de Oude Stad - welke volledig is ommuurd - maakt u een stadswandeling. U bezoekt hier de gerestaureerde Joodse wijk met de Klaagmuur - voor de joden - de meest heilige plaats ter wereld. De wandeling gaat door de Via Dolorosa, de kruisweg van Jezus en tegenwoordig, behalve een kleurrijke bazaarstraat, ook het domein van vele pelgrims. Over de Via Dolorosa loopt de Ecce-homoboog, welke is gebouwd rond 135 na Christus. De restanten van de boog zijn opgenomen in de Ecce-homobasiliek en vormt een geheel met het ernaast gelegen klooster Notre Dame de Sion. In de crypte is de Lithostrotos te bezichtigen, de vroegere bestrating die tot het hof van de burcht van Antiona hebben gehoord. Ook bezoeken we de Heilige Grafkerk, voor de Christenen de heiligste plaats in de stad. Hier is Jezus gekruisigd, begraven en herrezen. De kerk telt meerdere verdiepingen, herbergt meer dan 30 kapelletjes en wordt gedeeld door meerdere christelijke stromingen. Het middelpunt is de in rococostijl gebouwde rotonde boven de grafkamer van Jezus, de Kapel van de Engelen. Verder een bezoek aan de Zionsberg, met het graf van Koning David en de zaal van het Laatste Avondmaal. Overnachting in Jeruzalem.

U overnacht in: New Shalom

Ligging

In een buitenwijk van Jeruzalem, vlakbij Yad Vashem en de Herzlberg, ca. 6 kilometer van het centrum.

Faciliteiten

Restaurant, bar, coffeeshop.

Dag 10 Jeruzalem-Bet Guvrin-Beer Sheva-Mashabei Sade (ca. 100 km)

De route begint vandaag met The Scroll of Fire, een herdenkingsmonument aan de holocaust en een van de mooiste beeldhouwwerken in Israel. Het monument staat in The Martyrs Forest, dat uit ca. 6 miljoen bomen bestaat, en letterlijk een levend monument is voor de mensen die in de holocaust zijn omgekomen. We vervolgen de route via de heuvel van Judea. Deze bestaat voor het grootste gedeelte uit kalksteen met daar bovenop een harde steenlaag dat 'Nari' wordt genoemd. Al duizenden jaren hebben mensen de zachte kalksteengrotten uitgehouwen. Zij gebruikten deze onder andere als graf, voorraadkamer of schuilplaats. In het Nationale Park Bet Guvrin zijn honderden van zulke grotten opgegraven en samen vormen zij een groot, complex netwerk. Dan rijden we verder richting het zuiden, naar de Negev woestijn. We maken een stop in de hoofdstad van de woestijn, Beer Sheva. Vervolgens door naar kibboets Sde Boker. Sade Boker is een verwezenlijking van de droom van Israels eerste minister, David Ben Gurion. Hij wilde de Negev woestijn bewonen en haar laten bloeien. Ben Gurion heeft hier met zijn vrouw gewoond en is vlakbij begraven. In Sade Boker is een museum over David Ben Gurion. We rijden door naar kibboets Marshabei Sade voor diner en overnachting.

U overnacht in: Kib.Countr. Mashabei Sadeh

Ligging

In de Negev ten noordwesten van Mitzpe Ramon.

Faciliteiten

Restaurant

Dag 11 Negev woestijn

Vandaag een jeepsafari door de Negev Woestijn. We bezoeken onder andere de Ramon Krater in Mitzpe Ramon. Wanneer u afdaalt in de krater, lijkt u duizenden jaren terug in de tijd te gaan. Door de eeuwenlange erosie zijn veel verschillende rotslagen aan de aarde blootgesteld, waaronder koper. Hierdoor ziet u op sommige plaatsen een hele kleurenschakering. Het gebied is vol fossielen. Een prachtig voorbeeld hiervan is de 'Ammonite Wall', een rotswand vol fossielen. In de buurt van de krater zijn ook veel archeologische vondsten gedaan van nederzettingen, die soms wel tien tot vijftig duizend jaar oud zijn. Diner en overnachting in Mashabei Sade.

U overnacht in: Kib.Countr. Mashabei Sadeh

Ligging

In de Negev ten noordwesten van Mitzpe Ramon.

Faciliteiten

Restaurant

Dag 12 Mashabei Sade-Tel Aviv-Amsterdam

De laatste dag van deze indrukwekkende rondreis is aangebroken. We reizen naar het vliegveld van Tel Aviv, vanwaar u terug vliegt naar Amsterdam. Of u reist door naar uw verlengingsaccommodatie.Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

King Solomon 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail