Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie Afbeelding Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie
Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie 3 sterren ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie 3 sterren

***

plane hotel car


14 Dagen

Ontdek het beste van Israel en Jordanie. Een prachtige combinatiereis waarbij u beide landen van noord tot zuid zult zien.

Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijtRoute

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv met overstap volgens vluchtschema. Aangekomen in Tel Aviv staat uw huurauto klaar op de luchthaven. U rijdt naar Netanya, dat ten noorden van Tel Aviv aan de Middellandse Zee ligt, waar u overnacht.

Dag 2 Middellandse Zee

Vanuit Netanya kunt u diverse uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de moderne wereldstad Tel Aviv en het oude Jaffo. Of ga naar het wijngebied van Zichron Yaacov. Of blijft u misschien liever een dagje rustig in Netanya en geniet u van een dagje aan het strandOvernachting in Netanya.

Dag 3 Haifa/Acco/Nazareth/Meer van Tiberias

U rijdt verder naar het noorden van het land. De Bahai Tempel in Haifa met de prachtige tuinen en de oude kruisvaarderstad Acco zijn zeker de moeite waard. Verder naar het oosten heeft u de mogelijkheid om Nazareth te bezoeken. Ook Safed, de stad van de Joodse Mystiek (de Kabbalah) is zeker de moeite waard. Hier vindt u vele prachtige synagogen en een leuke kunstenaarswijk. U rijdt door naar het Meer van Tiberias. Daar ligt de stad Tiberas, waar u overnacht.

Dag 4 Rondje om het meer van Tiberias

Tijdens een rondje om het meer van Tiberias komt u ogen te kort. Capernaum, de Berg der Zaligsprekingen, Tabgha en diverse kibboetsim zijn zeker de moeite van het bekijken waard. En vergeet niet een lekkere frisse duik in het meer te nemen. Terug naar Tiberias voor overnachting.

Dag 5 Beth Shean/Jeruzalem

We laten het Meer van Tiberias achter ons en gaan zuidwaarts (via het westen van Israel) richting Jeruzalem. Onderweg is een bezoek aan de opgravingen van Beth Shean zeker aan te raden. Daarna gaat u op naar Jeruzalem voor overnachting.

Dag 6 Jeruzalem (Oude Stad)

In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen. Vandaag kunt u bijvoorbeeld de Oude Stad bezoeken met o.a. de Scopus Berg, het Hof van Getsemane, de berg Zion, de klaagmuur, de Via Dolorosa, de Arabische soek en de Joodse wijk. Na deze indrukwekkende dag overnacht u in Jeruzalem.

Dag 7 Jeruzalem (Nieuwe Stad)

Omdat u nog lang niet alles van Jeruzalem heeft gezien kunt u deze stad nogmaals bezoeken. De Nieuwe Stad biedt o.a. het Israel Museum, de Knesseth (parlementsgebouw, dat u alleen van de buitenkant kunt bekijken) met de grote zevenarmige kandelaar, het holocaustmuseum Yad Vashem, een miniatuur van Jeruzalem en de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis. Terug naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Dag 8 Dode Zee/Massada/Eilat

Vanuit Jeruzalem is het niet zo ver rijden naar de Dode Zee. Het drijven in deze zoute binnenzee is een unieke ervaring. Vlakbij de Dode Zee ligt de oude vesting Massada, waar een groep Joodse vluchtelingen onder leiding van koning Herodes lang stand hielden tegen de Romeinse bezetting. U ziet hier overblijfselen uit die tijd en het uitzicht vanaf de berg is adembenemend. U rijdt door naar het zuiden, tot aan de zuidelijkste plaats van Israel: Eilat. Hier overnacht u.

Dag 9 Eilat

Vandaag levert u de huurauto in en heeft u een dag om heerlijk uit te rusten en te genieten van zon, zee en strand.

Dag 10 Eilat/Aqaba/Wadi Rum/Petra

is Ochtends gaat u per taxi (slechts een korte rit) naar de grensovergang met Jordanie. Na de formaliteiten gaat u met de taxi (wederom een korte rit) naar het autoverhuurbedrijf waar uw huurauto klaar staat. Hierna rijdt u verder naar Wadi Rum, een schitterend natuurgebied met een prachtig maanlandschap. Hier werd de film Lawrence of Arabia opgenomen. U kunt ervoor kiezen hier een Jeeptour te maken, waardoor u meer van dit gebied kunt zien. U rijdt verder naar Petra voor overnachting.
Evt. kunt u er ook voor kiezen uw reis met 1 extra nacht uit te breiden en te verblijven in een tent in Wadi Rum.

Dag 11 Petra

Vandaag bezoekt u Petra, waar u een volledige dag kunt doorbrengen. Deze rozerode, geheel uit steen gehouwen stad was 300 jaar lang onvindbaar. In 1812 ontdekte een Zwitserse reiziger het opnieuw. Maak dezelfde wandeling door de nauwe, diepe kloof en laat u overweldigen door de Treasury (het bekendste monument) die plotseling uit het niets lijkt op te duiken. U heeft de hele dag de tijd om de stad, die door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd, te bekijken. U overnacht in uw hotel in Petra.

Dag 12 Nebo, Madaba en Kerak

Vanuit Petra rijdt u naar Wadi Mujib, waar zich het kruisvaarderkasteel van Kerak bevindt. Daarna gaat u naar Madaba, de stad van het mozaiek, waar de oudste kaart van het Heilige Land bewaard is gebleven (gemaakt uit 2 miljoen stukjes gekleurd steen!). Vervolgens rijdt u naar de berg Nebo. Hier zou de profeet Mozes voor het eerst het verboden Beloofde Land hebben gezien. Later zou hij hier sterven en worden begraven. Het uitzicht is schitterend: van de Dode Zee en de Jordaan Vallei tot aan de daken van Jeruzalem en Bethlehem. Daarna gaat u door naar Amman voor overnachting.

Dag 13 Jerash en Um Qais

Vanuit Amman vertrekt u naar Jerash, de grootste Romeinse opgraving van het Midden Oosten. U ziet o.a. de schitterende tempels, badhuizen, kerken, offerplaatsen en een arena. Na de lunch bezoekt u Ajlun Castle en de prachtig gelegen plaats Um Qais (door de Romeinen Gadera genoemd). U heeft hier een schitterend uitzicht over het meer van Galilea en de Galan Hoogvlakte. Veel Romeinse overblijfselen zijn nog te zien. Vooral de lange, Romeinse hoofdweg is prachtig. Hier ligt nog de originele bestrating waar de afdrukken van de wagens nog in te zien zijn. Hierna vertrekt u weer naar uw hotel in Amman, waar uw auto bij uw hotel wordt opgehaald. Overnachting in Amman.

Dag 14 Amman - Amsterdam

De reis zit erop. Transfer naar de luchthaven van Amman voor uw vlucht van Amman (met overstap volgens vluchtschema) naar Amsterdam.

 Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Vlucht Amsterdam - Tel Aviv en Amman - Amsterdam
 • Luchthavenbelasting
 • 13 overnachtingen in hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • autohuur cat. small (8 dagen in Israel en 4 dagen in Jordanie)
 •  


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Benzine
 • Entreegelden
 • evt. reis- en annuleringsverzekering
 • Lunches en diners
 • Visumkosten
 • Grensbelasting


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive 14 dagen Israel en Jordanie 3 sterren 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail