9 daagse rondreis Highlights Tour Israel en Petra Afbeelding 9 daagse rondreis Highlights Tour Israel en Petra
9 daagse rondreis Highlights Tour Israel en Petra ***
Bestemming: Rondreizen Israel - Fly Drive Israel

9 daagse rondreis Highlights Tour Israel en Petra

***

De hoogtepunten van Israel met aansluitend een vlucht naar Eilat en een excursie naar Petra, adembenemende plek in Jordanie.

Rondreis o.b.v. Logies ontbijtProgramma van dag tot dag

Zondag, eerste dag

Amsterdam - Tel Aviv Vliegreis van Amsterdam naar Tel Aviv en transfer naar uw hotel in Tel Aviv voor overnachting.

Maandag, tweede dag

Tel Aviv - Beer Sheva - Arad - Massada - Jeruzalem U verlaat Tel Aviv zuidwaarts richting Beer Sheva. Na een kort bezoek aan deze hoofdstad van de Negev woestijn rijdt u via Arad en over een prachtige woestijnroute naar Massada aan de Dode Zee. Per kabelbaan naar het indrukwekkende fort op de top - de laatste vrije Joodse vesting in de strijd tegen Rome. Vanaf de berg heeft u een fraai uitzicht over de Dode Zee. Tevens wordt u de mogelijkheid geboden te drijven in de Dode Zee. Door naar Jeruzalem voor overnachting.

Dinsdag, derde dag

Jeruzalem (Nieuwe Stad) U rijdt naar de Scopus berg voor een prachtig uitzicht over Jeruzalem, dan naar het Hof van Getsemane. Hierna staat de Zion berg op het programma, waar u het graf van Koning David en de kamer van het laatste avondmaal bezichtigt. In Nieuw Jeruzalem gaat u naar het Israel museum, u rijdt langs de Knesseth (Israels parlementgebouw) met de zevenarmige kandelaar en uiteraard bezoekt u het Holocaust museum Yad Vashem. Verder gaat u naar een miniatuur van Jeruzalem ten tijde van de Tweede Tempel. U eindigt de dag met een bezoek aan de gebrandschilderde ramen van Marc Chagall in de synagoge van het Hadassah ziekenhuis waarna u terug gaat naar uw hotel in Jeruzalem voor overnachting.

Woensdag, vierde dag

Jeruzalem (Oude Stad) - evt. Bethlehem In de Oude Stad bezoekt u de Klaagmuur, het Tempelplein met de Rotskoepel en de El Aksamoskee en de Via Dolorosa, de Kruisweg van Christus. Door de kleurrijke Arabische Suk gaat u naar de Joodse Wijk en het Cardo. Indien de situatie dat toelaat vertrekt u naar Bethlehem om de Geboortekerk en de Herdersvelden te bekijken. Overnachting in Jeruzalem.

Donderdag, vijfde dag

Jericho - Tiberias - Galilea U verlaat Jeruzalem en rijdt naar Jericho - de oudste stad ter wereld. Door het Jordaandal bereikt u in Galilea eerst Beth Shean met de opgravingen van de Romeins/Byzantijnse stad Skythopolis. U brengt een bezoek aan Tiberias en rijdt langs het meer van Galilea naar Capernaum. In de namiddag komt u aan in uw kibboetshotel in noordelijk Galilea voor overnachting.

Vrijdag, zesde dag

De Golan hoogvlakte - de bergen van Galilea - Nazareth U brengt een bezoek aan de Druzendorpen en aan Banyas, een van de bronnen van de rivier de Jordaan. Via Kiriat Shmona en de Hulavlakte naar Sefad, de stad van de Joodse Mystiek - de Kabbalah. U ziet een van de oude synagogen en de schilderachtige kunstenaarswijk. In Nazareth bezoekt u de Kerk van de Aankondiging en de werkplaats van Jozef, waarna u terugkeert naar de kibboets voor overnachting.

Zaterdag, zevende dag

Acco - Haifa - luchthaven van Tel Aviv - Eilat U reist dwars door Galilea naar de kruisvaarderstad Acco. U maakt een wandeling door de stad, de Karavanserai en de haven. Door naar Haifa, waar u een bezoek brengt aan de Perzische tuinen van de Bahai sekte. U wordt naar de binnenlandse luchthaven van Tel Aviv gebracht voor een korte vlucht van Tel Aviv naar Eilat. U komt aan op de luchthaven van Eilat Stad, vanwaar u een taxi kunt nemen voor een korte rit van de luchthaven naar uw hotel, waar u overnacht.

Zondag, achtste dag

Petra Na het ontbijt gaat u via de Arava grensovergang tussen Eilat en Aqaba Jordanie binnen. U rijdt naar Petra door de bijzondere Jordaanse woestijn en het gebied bij Wadi Rum. Aangekomen in Petra loopt u door de nauwe, diepe kloof en wordt u overweldigd door de Treasury, het bekende monument, dat plotseling uit het niets lijkt op te duiken. Ontdek de prachtige grafkamers, het amfitheater en de vele andere monumenten die Petra rijk is. De lunch gebruikt u in Petra, waarna u Mozes bron bezoekt. Vervolgens rijdt u weer naar het zuiden, waar u een korte stadstour door Aqaba maakt, de grens weer oversteekt en overnacht in Eilat.

Maandag, negende dag

Eilat - Tel Aviv - Amsterdam Na het ontbijt gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Eilat (City) voor een binnenlandse vlucht naar Tel Aviv. Vanuit Tel Aviv vliegt u naar Amsterdam.

Inbegrepen:

 • Vlucht Amsterdam- Tel Aviv v.v. met El Al (U-, G-, O-, N- of H-klasse), KLM (V-, R- of N-klasse), Austrian (L-, E- of T-klasse) of Swiss (L- of T-klasse). Op aanvraag is het ook mogelijk te vliegen met Air Berlin vanaf Dusseldorf of Keulen.
 • Luchthavenbelasting en brandstofheffing (wijzigingen voorbehouden)
 • Rondreis zoals beschreven.
 • Alle transfers en entreegelden, inclusief aankomst- en vertrektransfer.
 • Vervoer in een luxe touringcar of minibus onderbegeleiding van een gids.
 • Binnenlandse vlucht Tel Aviv - Eilat v.v.

Niet inbegrepen:

 • Calamiteitenfonds reisgelden ( 2,50 per boeking)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids en chauffeur (advies: gids 3 p.p.p.d., chauffeur 2 p.p.p.d.)
 • Transfers in Eilat vanaf de luchthaven naar het hotel v.v.
 • Visumkosten Jordanie

OPPLocatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

9 daagse rondreis Highlights Tour Israel en Petra 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail